Casallco All Door Technics


Go to content

Brandpoorten

IndustriŽle sector

Brandpoorten :

Beschrijving van het brandwerend rolluik type
"FIRESHIELD RF 60"

Uitgevoerde testen:
Het Fireshield RF 60 brandwerend rolluik van MIR behaalde een brandweerstand van 60' in de universiteit van Luik volgens de Belgische norm NBN 713.020 en een brandweerstand van 60' in het labo CICTM te Metz volgens de Franse norm. Het behoord hiermee tot de wereldtop, zeker omdat het rolluik niet met sprinklers gekoeld hoeft te worden. Wat betreft stabiliteit en vlamdichtheid werd in BelgiŽ zelfs meer dan 120' behaald!
brandpoort
brandpoort

Toepassingen :

Het Fireshield RF 60 brandwerend rolluik is uiterst geschikt voor alle compartimenteringtoepassingen gaande van kleine rolluiken aan keukens tot grote rolluiken in brandmuren. Deze rolluiken worden toegepast in commerciŽle en industriŽle gebouwen, hospitalen, musea en overheidsgebouwen.

Een greep uit onze referenties :

- Luchthavens
Zaventem, Parijs, Nice en Marseille

- Shopping centra
Antwerpen, Wijnegem, Parijs

- Keukens
Nederlandse ambassade, IBM, Ericsson, Danone, Carestel, Buffalo Grill

- Industrie
Gates Europe, Glaxo Smithklein-Beecham, Coca-Cola, DaÔkin, Barco- HospitalenSt.-Norbertus Duffel, H. Hart Kortrijk, St. Pieters Brussel

- Musea
Palais des beaux arts Charleroi, Louvre Parijs


Voordelen
De Fireshield RF 60 rolluiken zijn "failsafe" d.w.z. dat bij volledige stroomuitval de rolluiken gecontroleerd sluiten door de zwaartekracht (de enige kracht waar men altijd op kan rekenen).
De Fireshield RF 60 rolluiken nemen lateraal weinig ruimte in.
De Fireshield RF 60 rolluiken hebben dezelfde brandweerstand aan beide zijden, zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn uiterst gebruiksvriendelijk.

Samenstelling

Rolluikpantser

Het Fireshield RF 60 rolluikpantser is samengesteld uit dubbelwandige profielen in koudgewalst sendzimir verzinkt bandstaal. De Fireshield RF 60 profielen zijn gevuld met hoge densiteit isolatie.Aan weerszijden zijn de Fireshield RF 60 profielen voorzien van speciaal ontworpen eindstukken die het zijwaarts verschuiven van de profielen voorkomen.Om vlamdoorslag over de aandrijfas te voorkomen wordt de bovenzijde van het Fireshield RF 60 rolluikpantser voorzien van een haakconstructie.Onderaan is het Fireshield RF 60 rolluikpantser voorzien van een anti-slijtage onderstrip met zwelproduct.

Zijgeleiders

Bij het Fireshield RF 60 rolluik horen speciaal geconstrueerde zijgeleiders voorzien van zwelstrippen die bij verhitting de laterale afdichting garanderen.

Drukrol

Bij een brandwerend rolluik type Fireshield RF 60 wordt altijd een drukrol toegepast met 3 functies.1) Voorkomt doorbuiging van het pantser ter hoogte van de latei2) Optimaliseert de inloop in de geleiders3) Waarborgt de werking van de haakconstructie.

Aandrijving

2 consoles (of stoelen) dragen een speciaal ontworpen as met spiraalvormige haspels om een goede oprolling te bekomen. Deze as wordt aangedreven door een "brandmotor" die een dagelijks gebruik toelaat gecombineerd met een "gravitaire" sluiting bij brand

Opties

24V. branddetectie centrale met batterij en oplader.Brand, rook of warmte detectoren.Automatische reset.Speciale sturing om het Fireshield RF 60 brandrolluik ook als rookgordijn te laten functioneren.Onderloopbeveiliging (wordt uitgeschakeld bij brand).Schakelaars, sirene, cellen e.d.
Testen

Brandwerend rolluik type Fireshield-RF60

In de universiteit te Luik, in aanwezigheid van ISIP (Benor ATG), werd op 26 augustus 2003 de 1000ste brandproef uitgevoerd!

Het testelement, het brandwerend rolluik type Fireshield-RF60, behaalde de vooropgestelde brandweerstand van 60í volgens de Belgische norm NBN 713.020.Het was de allereerste proef waar een rolluik compleet werd beproefd en goedgekeurd. Niet alleen het panster met geleiders maar ook de consoles, aandrijfas, drukrol, kettingoverbrenging en motor werden in de oven geplaatst en verhit tot 1000įC.

Bij het ontwerp van het rolluik werd niet alleen gekeken naar zijn functionaliteit maar ook, wat voor architect en bouwheer belangrijk is, naar zijn esthetiek en veiligheid. De rolluikgeleiders, die meestal zichtbaar blijven, zijn zo ontworpen dat er geen hinderlijke delen zoals uitwendige versterkingsribben worden toegepast. Deze U-vormige geleiders worden aan beide zijden afgewerkt met een rubber beschermingsprofiel. De onderzijde van het rolluik werd voorzien van een kunststof afdichting- en beschermingsprofiel, zodat het rolluik de ondergrond niet kan beschadigen.

Uiteraard werden al deze elementen mee getest en opgenomen in het testrapport waardoor de Fireshield-RF60 rolluiken ideaal zijn voor toepassing in keukens, hospitalen, musea, shoppingcenters, industrie, e.d.


FAQ (
Frequently Asked Questions )

Welke inbouwruimte heb ik nodig?
Voor het schematische overzicht van de nodige inbouwruimtes klikt U op info.

Wat indien ik niet over voldoende bovenruimte beschik?
Het linteel kan verlaagd worden met een brandwerend paneel in hetzelfde uitzicht als het rolluik (in optie). Hierdoor verkleint wel de nuttige doorrijhoogte.In uitzonderlijk geval kan het rolluik horizontaal naar achter wegschuiven zoals een sectionale poort (in optie), nodige bovenruimte 350mm.

Welke elektrische voeding heb ik nodig?
Voor de motor 3x380V + 0 + aarde of 3x220V. Voor de elektromagneet 24V gelijkstroom.

Aan welke normen voldoet het rolluik?
RF 1 uur volgens NBN 713.020 (Belgische norm)Ė BENOR ATG (procedure lopende) en CF 1h. (Franse norm). Europees patent pending.

Wat gebeurt er bij stroomuitval?
Als alle stroom is uitgevallen gaat het rolluik automatisch (door middel van de zwaartekracht) naar gesloten positie (fail-safe).

Kan ik het rolluik dagdagelijks gebruiken?
Ja, het rolluik laat normaal gebruik toe en gaat bij brandalarm steeds naar gesloten toestand.

Wat zijn de bedieningsmogelijkheden?
A) Het rolluik staat altijd open en sluit enkel bij brandalarm of brandtest (brandmotor).
B) Het rolluik is altijd gesloten en wordt occasioneel gebruikt om iets uit de beveiligde zone te halen (hier kan een gewone motor toegepast worden).
C) Het rolluik wordt dagdagelijks gebruikt (als inbraakbeveiliging) en sluit volledig bij brandalarm (brandmotor).Verder kan het rolluik uitgerust worden met alle mogelijke schakelingen en bedieningen.

Kan ik het rolluik aansluiten op de bestaande detectiecentrale?
Voor de detectie zijn er een aantal mogelijkheden :
A) Wij werken volledig autonoom d.w.z. MIR voorziet de 24V detectiecentrale en de detectoren
B) Als de klant beschikt over een detectiecentrale maar deze kan geen 24V naar het rolluik brengen voorzien wij enkel de 24V voeding en krijgen wij een potentiaalvrij normaal gesloten contact van de klant
C) Als de klant beschikt over een detectiecentrale met 24V voeding sluiten wij die rechtstreeks aan op onze magneet.

Wat is de levertijd?
Naargelang het aantal bestellingen in uitvoering schommelt de levertijd tussen 4 en 6 weken

Wat is de prijs?
Alle rolluiken worden op maat gemaakt dus als u ons de breedte en de hoogte doorbelt, doorfaxt of doormailt maken wij u vrijblijvend een gedetailleerde offerte. Twijfelt u over de inbouwsituatie komen wij vrijblijvend bij u langs om de situatie te bekijken.

Wat is het onderhoud?
In principe zijn de rolluiken onderhoudsvrij maar wij raden met nadruk aan om ze minstens 2x per jaar door ons te laten nakijken op staat en werking. Dit preventief onderhoud is belangrijk voor het veiligheidsdossier.

Wat zijn de maximale afmetingen?
Voor de productie Breedte 10m Hoogte 8m Oppervlakte 50m≤.
Voor de Benorisatie Breedte 8m Hoogte 8m (procedure lopende).

Wat gebeurt er na een alarm of test?
De poort bevindt zich in gesloten toestand en kan zolang de driefazige voeding aanwezig is geopend worden. Zolang de magneet open staat zal het rolluik steeds naar gesloten toestand terugkeren. Na het manueel resetten (in optie elektrisch) van de magneet bevindt de poort zich terug in normale toestand.Home Page | Ons Bedrijf | Voorbeelden | U bent particulier | IndustriŽle sector | TNO | Contact | Site Map


Back to content | Back to main menu